Banden Een uitgebreid bandenaanbod voor uw auto

De Rooij heeft een uitgebreid bandenaanbod, waarbij Continental het belangrijkste huismerk is. Voor elke auto en voor elke gebruikerswens heeft de De Rooij de passende band. Wij bieden onze banden en service tegen een zeer scherp landelijk tarief aan en hebben regelmatig aanbiedingen. Vraagt u daarom altijd een vrijblijvende offerte aan bij onze service adviseurs. Onderstaande afbeelding kan u helpen de juiste maat door te geven.

De gemiddelde automobilist rijdt al snel meer dan 15.000 kilometer per jaar. Dat is verder dan van Amsterdam naar, pak ’m beet, Perth in Australië. U zult begrijpen dat uw banden heel wat te verduren krijgen. Regelmatige controle is dus absoluut vereist.

Prijsoverzicht bandenwissel

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs *
Band vervangen + balanceren ( per stuk )€ 43,-
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 59,- 
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag€ 129,-
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag€ 119,-
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 179,-

Zomer- en winterbanden

Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden al hun nut. Dankzij hun specifieke profiel en rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip onder winterse omstandigheden dan de zomerse varianten.

Bandenhotel

U heeft er geen omkijken naar. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen in het ‘bandenhotel’ van de Rooij. Andersom kunnen uw winterbanden in de zomermanden worden opgeslagen. Wel zo makkelijk. Om ze in conditie te houden, is het goed de banden, voordat ze hun intrek nemen in het hotel, te reinigen. Gewoon met water en zeep.

  • Controleer regelmatig de bandenspanning. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Voor winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen. Controleer de bandenspanning bij een koude band.
  • Meet de profieldiepte. 1,6 mm is het wettelijk minimum, maar als u weet dat een profiel van 3 mm al driekwart minder water kan afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band is het verstanding op tijd uw banden te vervangen.
  • Als één band is afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, is het toch beter beide banden te vervangen. ‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt overigens vaak op een slechte uitlijning.
  • Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.
  • Vergeet niet uw reserveband regelmatig te controleren.

Meer informatie

Bel onze afdeling verkoop op 030-2204816 of onze werkplaats op 030-2204836 of mail naar info@derooijauto.nl, verkoop@derooijauto.nl of werkplaats@derooijauto.nl voor meer informatie.

Contact Onze occasions Werkplaatsafspraak Onze diensten Zoekopdracht
HomeService & onderhoudBanden