Inclusief gratis 5-delige schoonmaakset
Volkswagen Weer op weg check € 20

Volkswagen aftersales acties

Na de vele videocalls, thuis lesgeven en weer opnieuw die puzzel te hebben gemaakt. Hebben we de laatste maanden zeker niet stilgezeten. Jouw Volkswagen alleen wel.

Dus ga je je Volkswagen na lange tijd stilstaan weer gebruiken? Wij checken graag je auto zodat je zeker weet dat je veilig onderweg kan en met het gratis 5-delige schoonmaakpakket t.w.v. € 29,95 (op=op) houd je je Volkswagen ook nog eens lekker fris. Wat wil je nog meer.

Plan nu uw afspraak

Al voor € 20 plan je een check

Heb je hulp nodig bij het checken van je Volkswagen? Wij controleren je auto op 12 essentiële punten. En je ontvangt ook nog eens een gratis schoonmaakset. Zo kan je weer fris en veilig op weg.

Plan nu uw afspraak

Alle voordelen op een rijtje

  • Jouw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur
  • Alle belangrijke vloeistoffen vullen we direct voor je bij
  • Verklein de kans op pech onderweg
  • Gratis 5-delige schoonmaakset voor jouw Volkswagen t.w.v. € 29,95 (op=op)
Plan nu uw afspraak

Van airco tot uitlaat

12 punten waarop jouw Volkswagen wordt nagekeken

1. Airconditioning

Bij hoge buitentemperaturen zorgt de airconditioning voor een aangenaam klimaat in jouw Volkswagen. Ook jouw concentratie op de weg verbetert in een frisse, goed gekoelde auto. Daarom worden de koelende werking en filters van de airco uitvoerig gecontroleerd.

2. Koelsysteem

Om te voorkomen dat de motor van jouw Volkswagen oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem naar behoren werkt. De Volkswagen dealer controleert het koelsysteem op lekkage. Daarnaast wordt de koelvloeistof gepeild en zo nodig gratis bijgevuld.

3. Verwarming

In de zomer kan het met name ’s nachts behoorlijk afkoelen. Als de buitentemperatuur fors daalt, is een goed werkende verwarming wel zo prettig. Daarom wordt ook de verwarming meegenomen in de Vakantiecheck.

4. Accu

Om ervoor te zorgen dat de accu van jouw Volkswagen ook tegen de heetste zomerdagen is opgewassen, wordt deze uitgebreid nagekeken tijdens de Vakantiecheck. De Volkswagen dealer controleert de spanning van de accu met speciale apparatuur. Ook wordt er gelet op eventuele roest. Uiteraard wordt de accu geheel voor je opgeladen.

5. Uitlaatsysteem

De uitlaat wordt tijdens de Vakantiecheck gecontroleerd op onder meer roestplekken, slijtage en eventuele lekken. Die kunnen dan tijdig worden verholpen. Zo zorgt de servicemonteur ervoor dat jouw Volkswagen optimaal presteert. Bovendien is het milieu gebaat bij een goed werkend uitlaatsysteem.

6. Motorolie

De servicemonteur checkt of de olie van jouw Volkswagenmotor aan vervanging toe is. Door jouw olie tijdig te laten verversen, haal je de optimale rijprestaties uit jouw motor. Bovendien verbruikt jouw Volkswagen zo niet meer brandstof dan nodig.

7. Ruitenwissers

Bij flinke regenval en hagelbuien moeten jouw ruitenwissers en wisserbladen hard werken. Daarom worden ze grondig nagekeken. Insecten, stof en andere ruitbevuiling kunnen jouw zicht behoorlijk belemmeren. De servicemonteur kijkt daarom ook de ruitensproeiervloeistof en sproeikopafstelling grondig na.

8. Voorruit

De servicemonteur controleert jouw voorruit op onregelmatigheden. Zelfs het kleinste krasje of barstje komt zo aan het licht. Om scheuren in jouw voorruit te voorkomen, wordt dit met een speciale hars hersteld. Als je minimaal WA-verzekerd bent, kost dit je niets.

9. Verlichting

In de zomer is het langer licht buiten, maar ook dan is een goed werkende verlichting noodzakelijk. Zo kan het overdag bewolkt zijn of kunnen er mistbanken ontstaan. Daarom worden de autolichten van jouw Volkswagen grondig nagekeken.

10. Banden

De Volkswagen dealer onderzoekt de banden van jouw auto op verschillende essentiële punten. Zo wordt er gekeken naar eventuele slijtage, de profieldikte en de bandenspanning. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of gevaarlijke slippartijen aanzienlijk. Bovendien voorkomen ze onnodig brandstofverbruik.

11. Remschijven

Voor een volledige remwerking is goed onderhoud van jouw remschijven, remblokken en remvloeistof noodzakelijk. De Volkswagen dealer controleert de remschijven en -blokken van jouw Volkswagen op eventuele slijtage. Als het nodig is om de remvloeistof in zijn geheel te vervangen, probeert de dealer dit nog voor jouw vakantie te doen. Plan de Vakantiecheck daarom minimaal twee weken voordat je met vakantie gaat.

12. Deuren

In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van jouw Volkswagen perfect sluiten. Er wordt daarom gekeken of de deurrubbers moeten worden gesmeerd. Ook de werking van de sloten wordt uitvoerig getest tijdens de Vakantiecheck.

Tips voor rijden als je auto langer stilstaat

#1

Controleer de bandenspanning, je banden kunnen namelijk vervormen bij lange stilstand.

#2

Check voordat je wegrijdt of je accu wel voldoende vol is. Bij lang stilstaan laad je accu namelijk niet op.

#3

Je ruiten kunnen extra vies zijn door stof en pollen. Met glasreiniger en een zachte doek kan je dit makkelijk weghalen.

#4

Doordat je remmen lange tijd niet gebruikt zijn kan het zijn dat er wat roestaanslag op je remschijven komt. Na een aantal keer remmen gaat dit vanzelf weg.

Kom langs voor airco onderhoud vanaf € 139

De airco houd je niet alleen in de zomer lekker koel maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. Je airco zorgt dus niet alleen voor een fijne temperatuur maar ook voor een heerlijke frisse en hygiënische lucht. De monteur is ongeveer een uur bezig met de airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling. Vanaf modeljaar 2016 kost airco onderhoud € 189 i.v.m. ander koudemiddel geschikt voor deze modellen.

  • Schimmels en bacteriën worden verwijderd
  • Geen muffe luchtjes meer dankzij geurbehandeling
  • Weer volledige koelcapaciteit 

Nieuwe zomerbanden?

Heb je nog geen zomerbanden, of zijn ze gewoon aan vervanging toe? Dan bestel je jouw zomer- of all-seasonbanden eenvoudig in onze webshop. De Volkswagen monteur zet ze gelijk voor je onder de auto.

Plan nu uw afspraak

Accessoire acties wegens succes verlengd t/m 30 september 2020!

Accessoires

Zonwering

houd al het zonlicht buiten

Bestel je zonwering

Thule fietsendrager

Van € 379 nu voor € 299

Bestel je fietsendrager

Trekhaak

Vanaf €461 inc. montage

Bestel je trekhaak

Calamiteitenkit

Op alles voorbereid bij pech

Bestel je calamiteitenkit

Bestel uw accessoire

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact Onze occasions Werkplaatsafspraak Onze diensten Zoekopdracht
HomeVolkswagen aftersales acties